Weidevogelreservaat
Uitkerkse Polder

Het Boeboek Polderzakje

Net als in het Biezenbos vinden we ook in de Uitkerkse Polder een stort terecht dat thuis is voor Boeboeks. Jammer genoeg vind je hier niet Bosboeboeks als Piepel en Soeza maar wel de Polderboeboeks. Nou ja, “jammer”: met tante Salie en opa Gompel als vaste klanten is hier immers steeds wat te beleven. Natuurpunters hebben immers net als Boeboeks groene vingers en zijn altijd wel in voor knotsgekke avonturen en fratsen.
Met het verhaal “Het pimpelpaarse polderspook” wil Natuurpunt en de Polderboeboeks jong en oud dan ook warm maken voor deze unieke natuurparel en haar bijzondere bewoners & bezoekers. Wie het gebied Uitkerkse Polder kent en het boek zal lezen heeft een streepje voor en zal de groene weiden, het bezoekerscentrum, het stort, de kijkhut en nog meer tot leven zien komen. Bovendien kom je aan de hand van de avonturen van Nel de kievit of Gretta de zilverreiger ook meer te weten over “the storey behind het natuurgebied” (waarom is deze polder zout, hoe gebeurt de landbouw, …).
 

En wie het natuurgebied nog niet kent (of beter wil leren kennen), is er vanaf maart 2007 geen excuus meer: niet alleen kan je via het boek kennis maken met deze zompige zoet-zoute polder ook zet Natuurpunt bezoekers via een heuse poldertas in de voetsporen van de Boeboeks (huurprijs: 3 EUR). Aan de hand van opdrachtjes, die gelinkt zijn aan het verhaal, komt het avontuur van het jongste Boeboekboek meer dan ooit tot leven.

Jeugdige natuurspeurders krijgen bovendien als leuk aandenken het kinderboekje “holder de polder” waarin ze “Het pimpelpaarse Polderspook” thuis en via het poldertasje kunnen herbeleven.

 

een polderzakje over vriezeganzen

Met het polderzakje treed je in de voetsporen van de vriezeganzen die hier komen overwinteren. Gedurende de tocht maak je kennis met hen, met onze andere wintergasten en met het prachtige natuurgebied.

In het natuur.rugzakje zitten 2 mapjes:

  • een opdrachtenmap waarbij je kennis maakt met de leefwereld van de vriezeganzen (de nummertjes verwijzen naar de stopplaats op de kaart) – in het zakje zit ook het opdrachtmateriaal

  • een vogelmap met uitleg over onze wintergasten, zo zie je dat er ’s winters heel wat vogels te bewonderen zijn in de Uitkerkse Polder (als je een vogel ziet en je wil weten hoe hij noemt, dan moet je in deze map bladeren !)

De wandeling duurt ongeveer 1u30 en start en eindigt in het bezoekerscentrum Uitkerkse Polder waar je het rugzakje in bruikleen kunt verkrijgen