Weidevogelreservaat
Uitkerkse Polder


Zorgeloos er eventjes tussenuit knijpen zonder in de file te staan, het kan! In het natuurgebied de Uitkerkse Polder kan je sinds 2006 een groene haltewandeling volgen.

Het idee is eenvoudig: met de trein kom je aan in Blankenberge, daar neem je de bus tot aan de kerk van Uitkerke vanwaar een wandeling van zo'n 7,5 km vertrekt door dit prachtige natuurgebied. De wandeling eindigt bij een tramhalte (kusttram) waar je zonder probleem terug kan reizen naar het station en zorgeloos kan terugsporen naar huis.

De keuze om in de Uitkerkse Polder Vlaanderens eerste Groene Halte te ontwikkelen was geen toeval. De Uitkerkse Polder, een natuurgebied van Natuurpunt, heeft immers het jaar rond wat te bieden. 's Winters krioelt het er van duizenden ganzen (kleine rietgans, kolgans, ?), in de lente treffen we er dan weer weidevogels (kieviten, grutto's, tureluurs, ?) aan en in de herfst en zomer zorgen voorbijtrekkende vogels (zoals de kleine zilverreiger of de lepelaar) voor een mooi vogelspektakel. Voeg daar nog eens de zilte graslanden en een ongerept open ruimte gebied bij en het ideale recept voor een geslaagde wandeling was geboren!

De brochure kan je verkrijgen voor de luttele prijs van 1,5 euro bij het VVV-kantoor van Blankenberge (tegenover het station)
of voor de leden via
www.groenehalte.be of telefonisch via 09 223 86 12.